Den sentrale beliggenheten

Sett passerspissen midt på Hellefosstunet...

... dra en sirkel med en radius på en drøy kilometer, og du har vakker natur, tur- og treningsmuligheter og flotte skiløyper godt innenfor sirkelen. I praksis like utenfor døra di. Du har en 1,7 km lang lysløype rett oppi lia, og den og resten av Hoensmarka ligger der, fristende og tilgjengelig, sommer som vinter.

Det er få meter ned til den kjente fiskeplassen Storsteinene
Her – og fra andre fine fiskeplasser i og langs Drammenselva – er laksefiske tilgjengelig for alle etter utløst fiskekort. Ingen har kortere vei til en av Norges beste lakseelver enn beboerne på Hellefosstunet! Barn fisker gratis fram til de fyller 13 år og kan hvert år se fram til den store barnefiskefestivalen.

Kort vei til alt
Skoler, barnehager, forretninger, restauranter, jernbanen, idrettsbaner og den flotte flerbrukshallen Sentrumshallen, som sto ferdig i 2011, – alt dette og mye mer er trygt innenfor den lille sirkelen.

Hokksund har lenge vært inne i en positiv utvikling
som har gjort byen mer og mer attraktiv. I 2001 la riksantikvaren fram en rapport som tok for seg steder som gjennom arbeid med byutvikling, miljø, trafikkplanlegging og oppvekstvilkår har blitt steder det er bra å bo.

“Hokksund har de siste ti årene gått fra å være et ikke-sted til et møtested. Spesielt utbyggingen av sentrum hadde vært vellykket,” mente Gisle Erlien i by og tettstedsseksjonen hos Riksantikvaren.

Utvider du radien til drøyt 20 km,
er både Drammen og Kongsberg innenfor sirkelen. Ca 20 minutter med bil fra Hellefosstunet har du med andre ord attraktive arbeidsplasser innenfor nær sagt ethvert yrke.